Katukiitäjät - Street Gliders Finland

FinLine 2006

Keskiyön auringon luisteluretki!

Koska FinLine 2006 on jo viidestoista FinLine, luistelemme sen kunniaksi upeissa Lapin maisemissa Tenojoen varrella. Historiallista on myös FinLinen ajankohta, sillä aiemmista vuosista poiketen nyt luistellaan heinäkuun toisella viikolla. Mikä parasta, tämän vuoden luistelureitillä aurinko ei laske lainkaan. Ja kun kerran olemme yöttömän yön Lapissa, niin halukkaat voivat luistella pienen lenkin myös yöisessä auringonpaisteessa.

Päivämatkat vaihtelevat 45 ja 86 kilometrin välillä ja kaikkiaan kilometrejä kertyy viidelle päivälle noin 310. Mukaan päästäksesi riittää, että hallitset luistimesi hyvin, Sinulla on kokemusta ainakin noin 50 km:n luistelulenkistä ja viihdyt hyvin lomaviikon muiden luistelijoiden seurassa.

Koska haluamme säilyttää FinLine-luistelun kotoisan tunnelman ja pitää majoitukset mahdollisimman tasokkaina, on maksimiosallistujamäärä 30. FinLine on houkutellut mukaansa yhä enemmän myös ulkomaalaisia luistelijoita, ja toivotammekin kaikki kansallisuudet tervetulleiksi. Aiemmin osallistuneilla on helmikuun 17. päivään asti etuoikeus ilmoittautua, mutta muutoin ilmoittautujat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Älä siis aikaile, vaan ilmoittaudu heti mukaan! Lisätietoja ilmoittautumisesta saat täältä.

Esimakua maisemista:

Reitti ja päiväohjelma

Aloitamme Nuorgamista (tai Jäämereltä, jos haluat lisäkilometrejä), Suomen pohjoisimmasta kylästä ja jatkamme Tenojoen (Deatnu) vartta Saariselälle asti. Matkan varrella halukkailla on mahdollisuus piipahtaa Norjan puolella, koska Tenojoki on rajajoki Norjan ja Suomen välillä. Pelkästään huikeat maisemat ovat hyvä syy matkustaa bussilla pohjoiseen.

Voit tutustua tarkkaan FinLine 2006 -reittiin Google Earth -ohjelmalla. Ilmaisen Karttapaikka-palvelun kartoista näet taasen mm. tarkempia korkeustietoja.

Päivä Ohjelma (muutokset mahdollisia)
Su 9.7. Siirtyminen Nuorgamiin
Lähtö klo 12.00 Helsingistä
1310 km
Bussissa on tunnelmaa... Nuku hyvin!
Ma 10.7. Nuorgam (Njuorggán) – Utsjoki 45 km + mahdollisesti bonusetappi halukkaille Jäämereltä (yhteensä 77 km)
N 70° leveyspiirin ylitys luistellen
Ti 11.7. Utsjoki (Ohcejohka) – Karigasniemi 86 km
Ke 12.7. Karigasniemi (Gáregasnjárna) – Muotkanruoktu 51 km + mahdollisesti piipahdamme Norjassa
To 13.7. Muotkanruoktu – Inari 56 km
Pe 14.7. Inari (Anár) – Saariselkä (Sudočielgi)
68 km Loppuhuipennuksena nousu Kaunispään (Čaabuáivi) huipulle + illalla päätösjuhlat
La 15.7. Paluumatka Saariselältä Helsinkiin alkaa klo 13.00
+ aamuvirkuille pieni luistelulenkki Saariselän alueella
Su 16.7. Helsingissä ennen klo 14



Kokonaisluistelumatka 307 km
+ lisälenkit

Tarkka päiväaikataulu ja iltojen oheisohjelmat päätetään luistelijoiden kesken paikan päällä!

Paljonko tämä lysti maksaa ja miten maksan?

Kun olet saanut vahvistuksen mukaan pääsemisestäsi, maksa Katukiitäjien vuoden 2006 jäsenmaksu (25 ¤), jollet ole jo ennestään jäsen, ja FinLine-ilmoittaumismaksu (100 ¤) määräaikaan mennessä Katukiitäjät ry:n tilille Nordea 218518-32949. Käytä jäsenkortissasi olevaa viitenumeroa maksun yhteydessä. Jos olet uusi jäsen, kirjoita ilmoittautumismaksun viestiksi oma nimesi ja osoitteesi. Ilmoittautumismaksua ei palauteta, mikäli perut osallistumisesi.

Lisäksi tarvitset käteistä myös majoituksiin ja illallisiin (n. 40 ¤ / yö, koko matkalta noin 220 ¤) sekä henkilökohtaisiin virvokkeisiisi ja välipaloihin. Tänä vuonna huoltoauto- ja kuljetuskustannukset (menopaluun Helsingistä Nuorgamiin ja takaisin ja huoltoajon luistelumatkalla) ovat luonnollisesti viimevuotista suuremmat kaukana olevan aloituspaikan takia. 

Katukiitäjät eivät saa järjestämästään matkasta mitään voittoa. Ilmoittautumismaksulla katetaan osa huoltoajoneuvon ja -kuljettajan kustannuksista, joten mukaan lähtevät saavat rahalle täyden vastineen. Mikäli ennakoitu ilmoittautumismaksu (100 ¤) osoittautuu liian suureksi osallistujamäärään nähden, ylijäämä käytetään luistelijoihin.

Vieläkö epäröit?

Käy katsomassa sivuiltamme aiemmista FinLine- retkistä, niin tiedät mitä on odotettavissa: www.katukiitajat.fi/tiedotus/finline/. Lisäksi voit kysyä lisää lähettämällä sähköpostia osoitteeseen finline...katukiitajat.fi. Vastaamme mielellämme!

Maisemavalokuvat: Copyright © 2003 Tommi Lahtonen
Luistelukuvat: Copyright © 2001 Panu Tuominen
Julkaisu oikeudenomistajien luvalla.

3.2.2006 finline...katukiitajat.fi