Katukiitäjät - Street Gliders Finland

FinLine 2003

Reitin suunnittelijan terveiset

Katukiitäjien XII FinLine-luistelumatka on parilla tavalla ainutlaatuinen: koskaan aiemmin kaikki yöpymispaikat ole olleet kaupunkeja, eikä koskaan aiemmin pisin nimellinen päivämatka ole ollut niin "helppo" kuin 72 km! Nyt todella jää aikaa ja voimia tutustua kuhunkin yöpymiskaupunkiin iltaisen kaupunkipyörähdyksen muodossa! - Jää aikaa ja voimia pelata, istua iltaa ja tutustua yöelämäänkin ilman pelkoa seuraavan päivän rasituksista.

FinLine 2003:a voi siten hyvinkin kutsua City-FinLineksi. Matka alkaa maanantaina 30.6. kauniista Turusta Varsinais-Suomen pikkuteitä pitkin kännykkäkaupunki Saloon. Heinäkuu aloitetaan luistelemalla 1.7. Salosta Torronsuon kansallispuiston lävitse Forssaan. Keskiviikkona matka jatkuu isompia ja suorempia teitä pitkin Etelä-Hämeeseen Riihimäelle. Nyt ollaan jo matkan puoliväli ylitetty, eikä kilometrejä ole tullut vasta kuin 56 + 61 + 72.

Torstaiaamuna 3.7. pikkulauantaista toipunut juhlimisporukkakin suuntaa Lahteen, jonne saavutaan jylhän Salpausselän ylitse. Pisteenä iin päälle perjantai-illaksi 4.7. sutkautetaan Nastolan pikkuteiden kautta ja Korian upean rautatiesillan vierestä Kouvolaan. Matka loppupuolella etapit vuorostaan lyhenevät kauniisti: 66 km ja 62 km. Kokonaisuudessaan laskennallista matkaa kertyy kuitenkin komeat 317 km.

FinLine 2003 on ainutlaatuinen tilaisuus juuri Sinulle osallistua ja kokea ainulaatuinen FinLine-tunnelma. Matkan hauskuutta ei vähennä yhteiset pelit, kaupunkiluistelut eivätkä muut ajanvietteet. Nyt ei tarvitse pelätä hyttysiä, eikä vaatimattomia majoituksia. Reitinsuunnittelukokemukseni perusteella voin sanoa, että Suomessa kaupungit ovat harvassa, ja tällainen tilaisuus ei kovin usein toistu!

Ilmoittaudu pian

Turussa on 29.6. Paavo Nurmi -maraton eli juuri samaisena viikonloppuna, kun FinLine alkaa. Osa Kiitäjistä aikoo osallistua rullaluistelumaratonille ja toivottavasti ne loputkin innostuvat lähtemään mukaan! Onhan se loistava avaus FinLinelle! FinLinen aikana majoittaudumme tällä kertaa viileän tyylikkäästi suurimmaksi osaksi Sokos Hotelleissa, joten nyt ei tarvitse tinkiä mukavuuksista!

Ilmoittaudu reissuun alustavasti jo nyt Katille joko sähköpostitse finline...katukiitajat.fi tai puhelimitse numeroon 040 5833943 (tekstiviesti tai viesti vastaajaankin käy). Ilmoita samalla, jos noudatat jotain erityisruokavaliota tai jos sinulla on erityistoiveita majoituksen suhteen.

Muista ilmoittautua pian: sitova 50 ¤ varausmaksu pitää maksaa Katukiitäjien tilille Nordea 218518-32949 viimeistään perjantaina 30.5. Mikäli Sinulla on tallessa Katukiitäjien jäsenkortti, käytä maksussa henkilökohtaista viitenumeroasi. Muussa tapauksessa kirjoita nimesi maksun viestikenttään.

Tarkemmat tiedot FinLinesta saat näiltä FinLinen Internet-sivuilta ja Katukiitäjäin ilmoitustaululta. Ilmoita Katille reissulle ilmoittautuessasi sähköpostiosoitteesi, jos haluat FinLineen liittyvät tiedotukset erikseen sähköpostilla. Ja jos et vielä ole Katukitäjien jäsen: maksa jäsenmaksu ilmoittautumismaksun yhteydessä, niin asia on sillä selvä!

Muista suorittaa ilmoittautuminen ja varausmaksu ajoissa. Vaikka FinLinellä olisi periatteessa vielä tilaa, pitää majoitusliikeiden kanssa sopia lopulliset henkilömäärät valitettavasti jo kesäkuun alussa. Tämän vuoksi ilmoittauminen pitää tehdä jo toukokuun aikana.

Onko minusta FinLine-luistelijaksi?

FinLine-luistelijan ei tarvitse olla supermies tai huippu-urheilija. Luistelu tapahtuu 2 - 5 hengen ryhmissä, joihin jakaannutaan luisteluvauhdin mukaan. Näin kukin luistelija saa luistella omaa vauhtiaan ja pitää taukoja "kahvihampaansa" mukaan, välittämättä supermiesten omasta "tykkiryhmästä". Matkan aikana ryhmät tapailevat toisiaan ja kertovat fiiliksiä ja juttuja, joita ei muualla voi kokea.

Jos et osaa sanoa, kuinka hyvin jaksat 50 - 70 km:n luistelumatkoja, ei hätää! Kaikkien FinLinestä kiinnostuneiden ensikertalaisten on osallistuttava "testiluisteluun", jossa voit kokeilla kuinka matkanteko luistimilla sujuu. Testiluisteluna toimii perinteisesti jokakeväinen Porvoon luistelu (n. 50 km). Tänä vuonna Porvooseen luistellaan 29.5. helatorstaina. (Mikäli ajankohta ei sovi Sinulle, voit neuvotella sopivamman "testitilaisuuden".)

Ennen matkaa FinLinelle lähtevät saavat myös tarkemmat tiedot majoituksista ja muista yksityiskohdista, sekä vinkkejä matkatavaroiden pakkaamiseen. Niin, matkatavaroita ei muuten kanneta luistellessa - auto kuljettaa ne. Tien päällä keskitytään nauttimaan Suomen kesästä ja huoltoauton virvoittavasta juomatarjoilusta!

Mieti, haluatko kokea tämän mieleenpainuvan ja hauskan kesämuiston...

20.5.2003 finline...katukiitajat.fi