Katukiitäjät menestyivät perinteisesti luistelukilpailuissa

Kilpailujen ajoittuimen FinLinen etupuolelle haittasi valmistautumista

Tärkeimpien rullaluistelukilpailujen ajoittuminen tänä vuonna kesäkuulle oli vaikuttaa Katukiitäjien menestykseen kilpakentillä. Suurin osa kilpailevista Katukiitäjistä uskoo FinLine-luisteluretken tuloksia parantavaan voimaan.

Tampereella Katukiitäjiä edustivat Panu Tuominen (vas.) ja Sami Haapanen.
Tiukka kilpailuputki koostui marathonluistelusta Tampereella 5.6., Helsingin Työväen Luistelijoiden STADIon 10 -luistelukilpailusta Helsingin Eläintarhan radalla 12.6. sekä rullapikaluistelun rata-SM-kilpailuista Lahden rullapikaluisteluradalla 20.6.

STADIon10-luistelukilpailussa joukkueena oli Sami Haapanen (vas.), Sampo Savolainen, Panu Tuominen ja Heidi Rummukainen.
Tampereella Katukiitäjien Panu Tuominen sijoittui 43 kilometrin matkalla seitsemänneksi häviten maalisuoralla Sami Haapaselle, seura niinikään Katukiitäjät. Helsingin kilpailussa Tuominen ja Haapanen keskittyivät keskinäiseen taisteluun, eikä yllättävän korkeatasoissa kilpailussa saavutettu toivottua tulostasoa. Mukana oli myös muita Katukiitäjien luistelijoita, naisten yleisessä sarjassa Heidi Rummukainen sai pronssia ja miesten kuntosarjassa nuori Sampo Savolainen sijoittui seitsemänneksi.

Moni Katukiitäjä pitää Lahden SM-kilpailuja kauden päätavoitteenaan, ja joukkue lähti kilpailuihin perinteisesti korkein mitalitavoittein. Nopeasti iltakilpailun kuluessa varmistuikin Katukiitäjille mahtava mitalisaalis inline-sarjoista, seitsemän mitalia, joka on muuten sama määrä metallia kuin viime vuonna.

Rata-SM-kilpailussa mitalinsa poimi edellä esiteltyjen lisäksi Erkki Wiklund (toinen vas.)
Uuden sarjavalloituksen Katukiitäjille teki Himalajan vuorilla kilpailuun valmistautunut 51-vuotias Erkki Wiklund, joka voitti miesveteraanien 3000 metrin inline-sarjan ja sijoittui 300 metrin kilpailussa pronssille. Muut Katukiitäjien mitalit toi vanhaan tapaan Sami Haapanen (Suomen mestaruus 300 metrillä), Panu Tuominen (hopeaa sekä 300 että 3000 metrillä) ja Heidi Rummukainen (hopeaa sekä 300 että 3000 metrillä).