Katukiitäjät - Street Gliders Finland

Arkisto

Katukiitäjien luistelukauden avaus 29.2.2000


Teksti: Jan-Erik Sepponen
Kuvat: Pekka Halonen

Katukiitäjien aktiiviset jäsenet kokoontuivat 29.2.2000 kello 19 juhlimaan luistelukauden alkamista Kluuvikadulle. Kluuvikatu on lumeton ympäri vuoden kadun alla olevan lämmityksen ansiosta.

Osanottajajoukko oli runsaslukuinen huolimatta kylmästä tuulesta. Muutama pikku kivi löytyi, jotka saatiin kätevästi luudalla pois (välttämätön kapine liikuttaessa Suomen teillä), muuten sää- ja ympäristöolot olivat hyvät. Pientä häiriötä ilmaantui, kun muutama skeittari ilmaantui laatoitetulle kadulle (kauheaa kolinaa).

Perustimme linnakkeen repuista lipullemme ja viereen pujotteluradan, jonka tolpat olivat ainakin asiakkaita hotelli Kämpin ovelta hakevien taksien ilona. Kaikki sujui kuitenkin ongelmitta eikä yleisöäkään ollut paljon, joten vaaratilanteita ei tullut. Ainoa vaaratilanteita aiheuttava tekijä oli kolme ulkopuolista pikaluistelijaa, jotka luistelivat kadulla lujalla vauhdilla väistellen ihmisiä. Ymmärrän, että viisipyöräisillä luistimilla ei pääse nauttimaan kunnolla jos ei pääse lujaa, mutta pienellä kadun pätkällä ja suurella nopeudella olisi voinut sattua vakavia vahinkoja. Onneksi näiltä vahingoilta vältyttiin.

Noin kello 20 tuli paikalle poliisipartio, jonka kaksi poliisisetää tuli toteamaan, että tältä alueelta oli soitettu lukuisia valitussoittoja. Pienen neuvottelun jälkeen päädyimme siihen, että ei meitä voi jalankulkukadulta poiskaan häätää, ja päätimme pitää tapahtumamme pystyssä kello 21:een asti. Huomasimme hotellin kupeessa olevan kahvilan työntekijöiden olevan hyvin pettyneen näköisiä, koska poliisi tuli ja meni tekemättä mitään.

Kiitos Kaikille Katukiitäjille Jotka Osallistuivat Menestykkääseen UlkoLuisteluTapahtumaan Tuulisena Helmikuun Iltana.

Terveisin Katukiitäjä Jan-Erik Sepponen

15.3.2000 info...katukiitajat.fi