Katukiitäjät - Street Gliders Finland

Arkisto

Helsinki City Marathon -luistelu uudistui

Katukiitäjien joukkue tapahtuman suurin

Neljännen kerran järjestetty Helsinki City Marathon -luistelu oli muuttunut melkoisesti aikaisemmista vuosista. Luistelutapahtuma oli jaettu kahteen eri lähtöön, joilla oli eroteltu fitness- ja kilpaluistelijat. Aikaisempina vuosina oli järjestetty ainoastaan kuntoluistelumatka, joka oli muuttunut kilpailuksi varsin nopeasti matkan aikana, mm. innokkaiden Katukiitäjien toimesta.

Luistelumatka fitness-sarjassa oli palannut alkuperäiseen yhdeksään kilometriin, mutta osallistujien suureksi pettymykseksi tapahtumassa luisteltiin yhtä kolmen kilometrin silmukkaa Urheilukadun ja Vauhtitien kautta. Aikaisemmin luistelijat ovat saaneet katsella kaupunkia laajemmin.

Kilpasarjoissa luistelijoita kiusattiin viidellä kierroksella. 15 kilometriä viime vuoden SM-luistelumarathonista tutulla radalla kauhistutti monia lähtöpaikalla, mutta uudet päällysteet Nordenskjöldinkadulla ja Vauhtitiellä tekevät radasta varsin luisteltavan aikaisempaan verrattuna.

Kilpasarjoissa Katukiitäjien menestys oli hyvä. Sampo Savolainen voitti alle 16-vuotiaiden poikien sarjan ja Heidi Rummukainen toi kolmannen sijan naisten sarjassa. Eila Sepponen täydensi naisten tuloksia neljännellä sijallaan.

Miesten 15 kilometrin kilpailun voitti odotetusti Lauri Paalasmaa. Katukiitäjien luistelijoita edustivat Panu Tuominen kymmenennellään, Sami Haapanen 12:nnellaan ja Herbie Kastemaa 18:nnellaan sijalla. Kilpailut olivat osa Suomea kiertänyttä luistelukiertuetta, jonka kokonaispisteissä Katukiitäjien Heidi Rummukainen on naisten kolmannella sijalla yhdeksällä pisteellä Mia Lottasen 14 pisteen perässä.

Katukiitäjien kilpailujoukkuetta lämmittivät 16 kuntosarjaan osallistunutta kiitäjää, jotka lähtivät radalle parikymmentä minuuttia ennen kilpaluistelijoita. Kokonaisuudessaan fitness-lähdöissä oli noin 60 luistelijaa. Katukiitäjien joukkueesta Janne Eklund ja Jorma Miettinen voittivat kuntosarjan arvontapalkintoja.